Megújúlt a piosys weboldala

Mit is jelent a "reszponzív" kifejezés?

Az informatika fejlődésének köszönhetően mára rengeteg eszköz van, amely webes böngészésre alkalmas. Az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy olyan weboldalt készítsünk, mely minden eszköz kijelzőjén jól olvasható módon jelenik meg.
Az új technológiák fejlődésével együtt érkezett a megoldás erre a problémára, ez a reszponzív design. A reszponzív design lényege, hogy egy weboldalunk van, viszont ez az oldal másképp reagál az egyes képernyőméretekre. Az elemeinek szélessége lecsökken, a menüpontok összerendeződnek, ahol 4 oszlopos megjelenés volt, az végül már fokozatosan 1-re csökken, de a weboldal funkcionalitása megmarad.

Legegyszerűbben úgy tudjuk ezt kipróbálni, ha most a böngésző ablak szélességét az egérrel csökkentjük. (már a mi weboldalunk is reszponzív kialakítású, úgyhogy azonnal kipróbálhatja). Mobil keresőoptimalizálás szempontjából is nagyon előnyös ez a megoldás, hiszen minden tartalom elérhető mobil eszközökön is.

Jelenleg ez a legmodernebb technológia ami a weboldalak kialakításánál használatos. Amennyiben Ön is szeretne reszponzív weboldalt, kérjen tőlünk ajánlatot!